Groep 1/2A

Welkom bij de blauwe vlinders, groep 1/2 A!

In de blauwe vlinders zitten 27 leerlingen. Wij hebben twee juffen, juf Iris op de maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. En juf Sharon op de donderdag.

Onze dag ziet er vaak als volgt uit: Wij komen binnen en gaan in de kring zitten. Daar zingen we liedjes als opening van de dag. Bespreken we welke dag het is (vaak doen we dit ook even in het Engels) en wat we gaan doen die dag. Daarna gaan we buitenspelen tot ongeveer half 10, in de kring doen we iets leuks van taal of rekenen. Tegen 10:15uur gaan we eten en drinken. Om 10:30uur gaan we spelen en werken. We hebben veel leuke werkjes wat we maken. Die zijn altijd verbonden aan het thema die wij op dat moment in de klas hebben. Na het spelen en werken gaan we vaak nog even in de kring om een activiteit te doen. Dan gaan we lunchen en na het lunchen spelen we nog even buiten. Dan zit de dag er al weer op!

Op woensdag, donderdag en vrijdag hebben we ‘Gruitdagen’, op deze dagen eten we bij het eten en drinken alleen fruit of groentes.

Ook leren wij al veel van Kanjer, hoe ga je met elkaar om. Wat moet je doen als iemand iets doet wat jij niet leuk vindt etc. Hier horen mooie verhalen bij uit het Kanjerboek maar ook hele leuke spelletjes die we samen spelen!

Tot ziens! De blauwe vlinders.

 

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep