Groep 6B

Welkom bij groep 6b!

Wij zijn groep 6B. Met 24 kinderen in de klas is het altijd gezellige boel. Die groep van 24 bestaat uit 16 meiden en 8 jongens. We krijgen elke dag les van juf Fiep en op maandag geeft zij samen met juf Marijn de gymles.
Op maandag beginnen wij altijd in de kring om weekendverhalen uit te wisselen. De andere dagen beginnen we met een startopdracht op ons wisbordje en lezen in ons eigen leesboek of een krant/strip. Vervolgens gaan we vaak rekenen. Taal en spelling staan ook bijna elke ochtend op het programma. We sluiten de dag meestal af met iets creatief of een zaakvak zoals geschiedenis. Tijdens de cultuurlessen wisselen we af tussen handvaardigheid, muziek en drama.
Dingen die wij graag doen zijn: lezen, dansen, geschiedenis, muziek luisteren, gymmen, buitenspelen en spelletjes. We vinden het dan ook erg fijn dat juf soms spelletjes maakt van de les, of dat we tussendoor muziek mogen luisteren.
Om een fijne sfeer te creƫren en te houden, hebben we kanjerafspraken en afspraken die we zelf gemaakt hebben. We doen allemaal ons best om ons hieraan te houden en elkaar erop aan te spreken. Er is nog iets wat we belangrijk vinden. Namelijk onze klassendienst. Wij zorgen er met de hele klas voor dat het aan het einde van de dag weer netjes is. Iedereen heeft zijn eigen taak (die per week wisselt) en zo zorgen we er samen voor dat de klas overzichtelijk en schoon blijft.
Groetjes van groep 6B!

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep