Groep 7A

Welkom in groep 7a!

Leuk dat je even de tijd neemt om wat informatie over onze klas te lezen! Groep 7a bestaat uit 23 leerlingen. We hebben twee juffen; Juf Jantine is er de hele week, maar op donderdag en vrijdag geeft juf Kim ons les. Zij doet namelijk haar eindstage bij ons in de klas.

Ons klaslokaal is boven de gymzaal Welgelegen te vinden. We hebben een heel groot lokaal met veel extra tafels om aan te werken. Dat is handig als je wilt samenwerken, maar ook fijn als je even op een rustig plekje wilt zitten.

Naast rekenen, taal en spelling hebben wij o.a. ook Engels en Kanjerlessen op het programma staan. Engels is een heel belangrijke taal, daarom hebben wij dit twee keer in de week. Tijdens die lessen wordt er zoveel mogelijk Engels gesproken. Dit is soms best spannend, maar het gaat steeds beter!

Tijdens de Kanjerlessen leren wij hoe wij op de juiste manier voor onszelf kunnen opkomen, de sfeer in de klas goed kunnen houden of de sfeer in de klas kunnen verbeteren. We doen veel leuke oefeningen waarbij vertrouwen heel belangrijk is.

Op maandagochtend hebben wij een blokuur gymnastiek. Samen met groep 8a gebruiken wij twee zalen van de sporthal. In de ene zaal hebben we een spelactiviteit en in de andere zaal staan toestellen klaar.

We hebben van woensdag t/m vrijdag ‘gruitdagen’, dat betekent dat je die dagen groente of fruit meeneemt om lekker van te smullen tijdens de ochtendpauze.

Het is belangrijk om te leren plannen, daarom is het in groep 7 verplicht om een agenda te gebruiken. Onze juffen schrijven de belangrijke dingen, zoals toetsen of de inlevermomenten van het huiswerk, elke week op het bord.

Deze dingen moet je zelf in je agenda schrijven, zodat je niet vergeet het huiswerk op tijd in te leveren of te leren voor een toets. Wij leren op deze manier zelfverantwoordelijk te worden.

Ook is het in groep 7 belangrijk dat je de tafels t/m 20 op tempo kent. Hierdoor wordt het uitrekenen van de grotere sommen gemakkelijker.

Binnenkort starten we met onze boekbespreking en vlot daarna met onze spreekbeurt. Natuurlijk maken wij ook nog een mooi werkstuk.

Dit schooljaar doen we mee aan het verkeersexamen. Op dit moment is de datum nog niet bekend, maar we zijn al wel aan het oefenen met alle verkeersregels. Minimaal twee keer per week hebben wij een les van verkeer.

We hopen er samen een onvergetelijk en plezierig schooljaar van te maken!

Groeten van groep 7a!

 

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep