Groep 5B

Wat is het fijn in groep 5b te zitten. We zijn met 23 kinderen dus hebben heerlijk de ruimte om in een groepje te werken aan een van de groepstafels.

Op maandag en dinsdag en de woensdag om en om is juf Paula er. Op de andere woensdag is juf Jeanine er en op donderdag en vrijdag is juf Natalie er.

We houden van een fijne sfeer en zorgen dat we met de les van cultuur wat moois voor aan de muur maken. Het kan ook zijn dat we met cultuur een drama- of muziekles doen.

Op vrijdag gymmen we met juf Marijn en juf Natalie. Daar leren we allemaal spelletje, doen een teamspel of een oefening op de toestellen.

Woensdag, donderdag en vrijdag is het ‘gruitdag’. Dan eten we om 10.00 groente of fruit. Natuurlijk mag dat op maandag of dinsdag ook!

In onze klas zie je veel ‘witte-petten-gedrag’ dat is hoe je je op een goede manier gedraagt op school. Tijdens de kanjerlessen spelen we situaties na of praten we over gedrag. Ook lezen we het verhaal van ‘Max en de zwerver’.

Veel kinderen vinden het leuk dat we in groep 5 naast vakken als taal, rekenen en spelling bezig gaan met geschiedenis. We leren over vroeger door de lessen, maar soms maken we ook een muurkrant. Ook gaan de kinderen een leeskring en een spreekbeurt houden. Die bereid je thuis voor. Spannend? Misschien een beetje, maar de juf helpt je altijd even als dat nodig is.

Wanneer je eens langs ons lokaal loopt, kom dan gerust even binnen!

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep