Groep 7B

Welkom in groep 7B! Wat leuk dat je even bij ons komt kijken. In groep 7B zitten 18 leerlingen en juf Sacha is er van dinsdag t/m vrijdag. Op maandag is tot de herfstvakantie juf Anita bij ons in de groep, na de herfstvakantie zal juf Julie die dag overnemen.

Ons lokaal zit boven de gymzaal “Welgelegen”. Het lokaal is erg ruim, hierdoor hebben wij genoeg ruimte om te spelen of om een rustig plekje te zoeken tijdens het werken. Naast rekenen, taal en spelling hebben wij ook Engels, natuur en Nieuwsbegrip op het programma staan. Tijdens de momenten van taakwerk werken wij zelfstandig, je kunt dan zelf kiezen met welk werk je begint. In groep 7 is het verplicht om een agenda te gebruiken, het is belangrijk om te leren plannen. Samen met de juf schrijven we elke week de belangrijke dingen zoals toetsen of de inlevermomenten van het huiswerk in onze agenda. De juf schrijft het op het bord en je schrijft dit zelf in de agenda, zodat je niet vergeet het huiswerk op tijd in te leveren. Ook leren de leerlingen al een beetje plannen. Door het gebruik van de agenda stimuleren wij de verantwoordelijkheid van de leerlingen. Iedere week is er huiswerk van bijvoorbeeld Nieuwsbegrip of het oefenen van werkwoordspelling en rekenen.

Het is erg belangrijk dat je de tafels tot en met 20 op tempo kent. Wij oefenen hiervoor meerdere keren per week. Door het kennen van de tafels wordt het uitrekenen van de grotere sommen makkelijker.

Engels is tegenwoordig een hele belangrijke taal. Wij hebben daarom twee keer in de week het vak Engels. Tijdens de lessen wordt er zoveel mogelijk Engels gesproken. Dit is soms best spannend, maar het gaat steeds beter!

Groep 7 doet mee aan het verkeersexamen, het is belangrijk om hiervoor alle verkeersregels te kennen zodat je veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Minimaal twee keer in de week hebben wij een les verkeer.

Werkstukken, boekbesprekingen en spreekbeurten komen allemaal aanbod in groep 7. Het is dus belangrijk dat je zelfvertrouwen op bouwt om voor een groep te gaan staan. Minimaal twee keer in de week hebben wij Kanjertraining. Bij deze training leren wij hoe wij op de juiste manier voor onszelf op kunnen komen, de sfeer in de klas goed kunnen houden of verbeteren. Kanjertrainingen zijn leuk, maar soms ook spannend. Vaak worden er situaties uitgespeeld door de leerlingen. Hierbij worden de verschillende petten die bij de Kanjertraining horen ingezet. Op vrijdagmiddag hebben wij een blokuur gymnastiek. Samen met de andere groep 7 gebruiken wij twee zalen van de gymzaal. Meester Frank geeft ons ook gymles. In de ene zaal oefenen wij veel met spel, in de andere zaal staan toestellen klaar.

Nieuwsgierig geworden naar onze klas? Kom gerust een keer kijken!

Groetjes van groep 7B

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep