Groep 7B

Welkom in onze groep, wat leuk dat je even bij ons komt kijken! In onze groep 7B zitten 25 leerlingen. Maandag en om de week op vrijdag geeft juf Fleur ons les. Op maandag na de eerste eten en drink pauze geeft juf Marijn gymles. Juf Stephanie geeft dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om de week les.

Groep 7 zit naast het hoofdgebouw boven de Accres sporthal. Ons lokaal is erg ruim, hierdoor hebben wij genoeg ruimte om te spelen en werken.

We beginnen met stillezen en daarnaast hebben we ook andere lessen zoals: rekenen, spelling, estafette, taal, geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, Engels. Bij Engels wordt zoveel mogelijk Engels gesproken. We hebben naast alle lessen ook huiswerk bijvoorbeeld: Nieuwsbegrip maar ook krijgen de kinderen huiswerk mee als ze een toets hebben.

Elk jaar houdt ieder kind een spreekbeurt en leeskring ,dit jaar moet het een onderwerp zijn waar het kind zelf ook iets van leert.

In groep 7 krijgen de kinderen ook een fietsexamen. De kinderen hebben voor het huiswerk en leren plannen een agenda nodig.

We hebben natuurlijk ook kanjertraining, dan doen we vertrouwensoefeningen en dat is soms spannend, meestal ook superleuk en het is goed voor de sfeer in de klas.

Meestal hebben we ongeveer aan het eind van de dag taakwerk, daar leren de kinderen zelfstandig werken.

Als we nog wat tijd hebben gaan we soms een energizer doen. Een energizer is een klein kort spelletje waardoor de kinderen zich daarna goed kunnen concentreren op de les. Tijdens de lunchpauze word er voorgelezen of kijken de kinderen school tv bijvoorbeeld: Anti pestclub, Regels van Floor of Nieuws uit de natuur.

We vinden cultuur heel belangrijk daar worden de kinderen creatiever van.

De kinderen krijgen ook inlogcodes mee om thuis op de computer te oefenen de kinderen krijgen bijvoorbeeld inlogcodes voor: Gynzy kids, nieuwsbegrip en Bareka. Gynzy is een website met leerzame spelletjes, het zijn niet alleen maar spelletjes je kunt ook lessen maken.

Vanwege Corona wassen de kinderen vaker hun handen.

Nieuwsgierig geworden naar onze klas ? Neem dan contact met ons op.

Groetjes van groep 7B!

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep