Groep 8B

Welkom op de pagina van groep 8b! 

Wat leuk dat je even de tijd neemt om wat informatie over onze klas te lezen! Groep 8b bestaat uit 19 leerlingen en twee juffen. Op de maandag, dinsdag en woensdag hebben we juf Lies en op de andere dagen juf Anita.

Het is ons laatste jaar op de basisschool. We leren daarom steeds meer eigenaar te worden van ons eigen leren en zelf vragen op te lossen. Dit schooljaar staan naast het leren ook speciale dingen op het programma, zoals schoolkamp en de musical.

Op vrijdagmiddag hebben wij een blokuur gymnastiek. Samen met groep 8a gebruiken wij twee zalen van de sporthal. In de ene zaal hebben we een spelactiviteit met de juf en in de andere zaal staat juf Marijn klaar met toestellen.

De overgang van groep zeven naar groep acht: 

De overgang van groep zeven naar groep acht is best groot, je gaat veel zelfstandiger werken en je doet nu veel meer digitaal je moet in groep acht ook echt goed je planning op orde hebben anders gaat het echt mis.

Je krijgt in groep acht je eindadvies en je moet bepalen naar welke middelbare school je wilt.

In groep acht krijg je niet hetzelfde werk zoals in groep zeven, je werk wordt afgestemd naar je advies die je hebt gekregen. De adviezen in groep acht zijn PRO – VMBO – HAVO – VWO. De andere adviezen vallen daar allemaal tussen.

Zelfstandig werken in groep 8 

In groep 8 ga je veel meer zelfstandig werken. We moeten bijvoorbeeld veel meer zelf onze spullen regelen. En we leren ook goed plannen voor de middelbare school. We moeten daarnaast zelf het huiswerk plannen en je leert vooral veel meer je agenda te gebruiken. Maar als je het moeilijk vind om te plannen helpen de juffen en meesters je graag. Want daar zijn ze natuurlijk voor.

De overstap van groep acht naar de brugklas 

Als je van groep 8 naar de brugklas gaat is dat een hele grote stap, maar hier op school helpen de juffen en meesters je om die overstap te verkleinen. Ze leren je bijvoorbeeld hoe dingen op de middelbare school gaan en wat voor leerproces je moet volgen. En je krijgt al best wel veel huiswerk mee, zodat het niet opeens in de brugklas lijkt alsof je heel veel huiswerk meekrijgt.

Digitaal werken  

In groep 8 ga je met Chrome Books en met ipads werken. Dit ga je vooral voor taakwerk gebruiken, maar ook natuurlijk om dingen tijdens je werk op te zoeken. Maar alle andere vakken doe je natuurlijk wel gewoon in je schrift.

O ja, deze termen vinden wij erg belangrijk: respect, vertrouwen en communicatie.

We hopen er samen een onvergetelijk en plezierig schooljaar van te maken!

Groeten van groep 8b!

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep