Extra activiteiten

De Hertog van Gelre is een actieve school. Aan het begin van het schooljaar gaan alle groepen op schoolreisje en in de loop van het jaar organiseren we excursies naar de kinderboerderij, musea en andere culturele instellingen.

Ook doen we elk jaar mee aan verschillende projecten, zoals ‘Schaatsen voor water’ en ‘Kinderpostzegels’ en zamelen we geld in voor een goed doel. Onze school is vaak vertegenwoordigd bij sportieve evenementen, zoals het schoolvoetbal- en het schoolvolleybaltoernooi, de avondvierdaagse en de scholierencross.

jpg-banner-streetwise-verkeerseducatie-150x150

In december leren de kinderen door middel van praktijklessen van ANWB Streetwise over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid.
ANWB Streetwise bestaat uit vier onderdelen:

     Toet toetde kinderen van groep 1 en 2 leren in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en ze oefenen met veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

     Blik en klik: de kinderen van groep 3 en 4 leren in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de veiligheidsgordel en het gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

     Hallo auto: de kinderen van groep 5 en 6 leren over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en het gebruik van een stoelverhoger komt in deze les aan de orde.

     Trapvaardig: de kinderen van groep 7 en 8 trainen op het schoolplein hun praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep