Oranje vlinders 1/2C

Welkom bij de oranje vlinders, groep 1/2C,

Hoe zien de dagen bij de oranje vlinders eruit?

In de oranje vlinders zitten 21 kinderen, hiervan zitten 13 kinderen in groep 2 en 8 kinderen in groep 1. In de loop van het jaar komen hier nog nieuwe vriendjes en vriendinnetjes bij. Wij hebben op alle maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag les van juf Julie. Op woensdag hebben wij les van juf Sacha.

Dagopening, kringmomenten en kanjer

Elke dag beginnen we met een liedje en zeggen we goedemorgen tegen elkaar. We benoemen welke dag het is, welke kleur hierbij hoort en wat voor weer het wordt. De dagen van de week kunnen wij al in het Engels zingen. Ja jullie lezen het goed, wij kunnen al Engels.

Wij krijgen al Engels vanaf groep 1. De kinderen krijgen Engels en leren de dagen van de week, de kleuren, dierennamen en woorden die bij het seizoen horen. Naast Engels, krijgen we ook reken- en taalkringen. Hierbij leren wij spelenderwijs getal(symbolen) en letters. In onze klas wordt ook veel aandacht besteed aan kanjertraining. De belangrijkste kanjerregels in onze klas zijn:

1. Wij vertrouwen elkaar

2. Wij helpen elkaar

3. Niemand speelt de baas

4. Niemand lacht uit

5. Niemand blijft zielig

Spelen en werken

Met behulp van het kiesbord kunnen de kinderen verschillende activiteiten kiezen. Elk thema is er een nieuwe themahoek. Ook wordt er graag gespeeld in de huishoek, bouwhoek, constructiemateriaal, zandtafel. Ook wordt er gewerkt aan de tafels. Hier oefenen de kinderen hun motoriek door te kleuren, verven, vouwen, knippen en te scheuren. We hebben veel verschillende werkjes in onze reken- en taalkast, hier kunnen de kinderen zelfstandig mee aan de slag.

Bewegingsonderwijs

Iedere dag spelen we twee keer buiten. In onze schuur is van allerlei materiaal te vinden waarmee op het plein of in de zandbak gespeeld kan worden. Iedere week gaan we twee keer gymmen in onze eigen gymzaal. Dit is op maandagmiddag en woensdagochtend. We klimmen, klauteren en doen zang-, dans- en tikspelletjes

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep