Groep 5A

Welkom in groep 5A,

Wat is het fijn in groep 5a te zitten. We zijn met 24 kinderen, dus hebben heerlijk de ruimte om in een groepje te werken aan een van de groepstafels.

Juf Evelien is er van maandag tot en met donderdag en op vrijdag is juf Lisa er. Op vrijdag gymmen we. We leren dan allemaal spelletjes, doen een teamspel of een oefening op de toestellen.

Met cultuur maken we regelmatig wat moois voor aan de muur. Het kan ook zijn dat we met cultuur een drama- of muziekles doen.

Woensdag, donderdag en vrijdag is het ‘gruitdag’. Dan eten we om 10.00 groente of fruit. Natuurlijk mag dat op maandag of dinsdag ook!

We houden van een fijne sfeer. In onze klas zie je daarom veel ‘witte-petten-gedrag’. Dat is hoe je je op een goede manier gedraagt op school. Tijdens de kanjerlessen spelen we situaties na of praten we over gedrag. Ook lezen we het verhaal van ‘Max en de zwerver’.

Veel kinderen vinden het leuk dat we in groep 5 naast vakken als taal, rekenen en spelling bezig gaan met geschiedenis, natuur en aardrijkskunde. Ook gaan de kinderen een leeskring en een spreekbeurt houden. Die bereid je thuis voor. Spannend? Misschien een beetje, maar de juf helpt je altijd even als dat nodig is.

Wanneer je eens langs ons lokaal loopt, kom dan gerust even binnen!

 

 

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep