Groep 8B

Welkom op de pagina van groep 8B! 

Wat leuk dat je even de tijd neemt om wat informatie over onze klas te lezen!
Groep 8B bestaat uit 24 leerlingen en één juf. Zo krijgen wij iedere dag les van juf Kim.

Het is ons laatste jaar op de basisschool. We leren daarom steeds meer eigenaar te worden van ons eigen leren en zelf vragen op te lossen.

Dit schooljaar staan naast het leren ook speciale dingen op het programma, zoals schoolkamp en de musical.

Op dinsdagmiddag hebben wij een blokuur gymnastiek. Samen met groep 7B gebruiken wij twee zalen van de sporthal. In de ene zaal hebben we een spelactiviteit en in de andere zaal staan de toestellen klaar.

De overgang van groep zeven naar groep acht: 

De overgang van groep zeven naar groep acht is best groot: je gaat veel zelfstandiger werken en je moet in groep acht ook echt goed je planning op orde hebben anders gaat het mis.

Zelfstandig werken in groep 8 

De overgang van groep zeven naar groep acht is voor sommige kinderen best groot: je gaat veel zelfstandiger werken en je moet ook echt goed je planning op orde hebben anders gaat het mis. Zo moeten we bijvoorbeeld veel meer zelf onze spullen regelen en leren we goed te plannen voor de middelbare school. We plannen ons huiswerk dan ook zelf in en maken hierbij gebruik van onze agenda. Op het moment dat het plannen zorgt voor moeilijkheden, helpen de juffen je natuurlijk graag!

De overgang van groep acht naar de brugklas:

Als je van groep 8 naar de brugklas gaat is dat vaak een hele grote stap, maar hier op school helpen de juffen je om die overstap te verkleinen. Ze leren je bijvoorbeeld hoe dingen op de middelbare school gaan en wat voor leerproces je moet volgen. Ook krijg je al best wel veel huiswerk mee, zodat het niet opeens in de brugklas lijkt alsof je door de bomen het bos niet meer ziet.

O ja, deze termen vinden wij erg belangrijk: respect, vertrouwen en communicatie.

We hopen er samen een onvergetelijk en plezierig schooljaar van te maken!

Groeten van groep 8B!

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep