Rode vlinders (1/2B)

Welkom bij de rode vlinders, groep 1/2 B!

Wij hebben nu 25 kinderen in de groep en daar komen dit jaar nog een paar vriendjes bij om mee te spelen.  Er zijn twee juffen! Juf Zerrin is er op maandag en dinsdag en juf Eugenie op woensdag, donderdag en vrijdag.

Onze dag ziet er vaak als volgt uit:Wij komen binnen en starten de dag met buitenspelen. Daarna gaan we in de kring en we zingen liedjes als opening van de dag. Ook doen we dan iets leuks van taal of rekenen en ook Engels vinden we erg leuk!  Daarna fruit eten en dan spelen en werken. Het verfbord, de huishoek en het digibord zijn favoriet. We mogen ook op de gang spelen in een winkeltje, dat vinden we ook erg leuk! Ook maken we verschillende werkjes: vouwen, knutselen, kralenplank werkjes of iets met ontwikkelingsmateriaal.  De werkjes zijn altijd verbonden aan het thema waar wij op dat moment mee bezig zijn. Na het spelen en werken gaan we vaak nog even in de kring om een activiteit te doen. Dan gaan we lunchen en als laatste spelen we nog even buiten. Dan zit de dag er alweer op! Op maandag en donderdag gaan we gymmen, lekker rennen en klimmen!

Ook leren wij al veel van Kanjer, bijvoorbeeld hoe ga je met elkaar om. Wat moet je doen als iemand iets doet wat jij niet leuk vindt, hoe je iets aan iemand vraagt en hoe je met anderen omgaat. Hier horen mooie verhalen bij uit het Kanjerboek maar ook hele leuke spelletjes die we samen spelen!

Echte kanjerkinderen in deze klas dus!

Graag tot ziens!Groetjes van de rode vlinders

 

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep