Rode vlinders (1/2B)

Welkom bij de rode vlinders, groep 1/2 B!

Wij hebben nu 23 kinderen in de groep en daar komen dit jaar nog 7 vriendjes bij om mee te spelen.  Er zijn twee juffen! Juf Gerda is er op maandag en dinsdag en juf Eugenie op woensdag, donderdag en vrijdag.

Onze dag ziet er vaak als volgt uit:
Wij komen binnen en beginnen in de kring. Daar zingen we liedjes als opening van de dag. In de kring doen we dan iets leuks van taal, rekenen en ook Engels vinden we erg leuk!  Daarna gaan we lekker buitenspelen.
Daarna fruit eten en spelen en werken. Het verfbord, de lego en het digibord zijn favoriet. Ook maken we verschillende werkjes: vouwen, knutselen, kralenplank of ontwikkelingsmateriaal.  Die zijn altijd verbonden aan het thema die wij op dat moment in de klas hebben. Na het spelen en werken gaan we vaak nog even in de kring om een activiteit te doen. Dan gaan we lunchen en na het lunchen spelen we nog even buiten. Dan zit de dag er alweer op! Op maandag en donderdag gaan we nog gymmen, lekker rennen en klimmen! Iedereen doet dan enthousiast mee!

Ook leren wij al veel van Kanjer, hoe ga je met elkaar om. Wat moet je doen als iemand iets doet wat jij niet leuk vindt etc. Hier horen mooie verhalen bij uit het Kanjerboek maar ook hele leuke spelletjes die we samen spelen!

Echte kanjerkinderen in deze klas dus!

Tot ziens!
De rode vlinders

 

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep