Groep 5B

Welkom in groep 5B,

Wat is het fijn in groep 5B te zitten. We zijn met 25 kinderen, dus hebben heerlijk de ruimte om in een groepje te werken of aan een van de groepstafels.

Op maandag en dinsdag is juf Paula er en op donderdag en vrijdag is juf Natalie er.
De woensdag wisselen de juffen om, de ene keer juf Paula en de andere keer juf Natalie.

We houden van een fijne sfeer en zorgen dat we met de les van cultuur wat moois voor aan de muur maken. Het kan ook zijn dat we met cultuur een drama- of muziekles doen.

Op vrijdag gymmen we samen met de groepen 5.

Daar leren we allemaal spelletje, doen een teamspel of een oefening op de toestellen.

Woensdag, donderdag en vrijdag is het ‘gruitdag’. Dan eten we rond 10.00 groente of fruit. Natuurlijk mag dat op maandag of dinsdag ook!

In onze klas zie je veel ‘witte-petten-gedrag’, dat is hoe je je op een goede manier gedraagt op school. Tijdens de kanjerlessen spelen we situaties na of praten we over gedrag. Ook lezen we het verhaal van ‘Max en de zwerver’.

Veel kinderen vinden het leuk dat we in groep 5 naast vakken als taal, rekenen en spelling bezig gaan met geschiedenis. We leren over vroeger door de lessen, maar soms maken we ook een muurkrant. Ook gaan de kinderen een leeskring en een spreekbeurt houden. Die bereid je thuis voor. Spannend? Misschien een beetje, maar de juf helpt je altijd even als dat nodig is.

Wanneer je eens langs ons lokaal loopt, kom dan gerust even binnen!

Groetjes van alle kanjers van groep 5B en hun juffen.

Morellenlaan 47
7322 JS Apeldoorn

telefoon:
(055) 366 52 98

e-mail:
info@hertogvgelre.nl

Deze school maakt deel uit van veluws onderwijsgroep